Шабленски деца си набавиха пари за играчки, чрез базар на самоделни сурвачки

Изложба-базар на сурвакници и коледни сувенири в се състоя Зеления образователен център

Шабленски деца си набавиха пари за играчки, чрез базар на самоделни сурвачки
В изпълнение на Програмата за Коледните и новогодишни празници в  Зеления образователен център в града бе експонирана изложба-базар на сурвакници и коледни сувенири. Техни автори са децата от ЦДГ „Дора Габе” – Шабла.

За своите гости, възпитаниците от ІV група на ЦДГ „Дора Габе”-Шабла бяха подготвили стихове за Коледа, наричания за здраве и берекет. Запалването на бъдника, благословиите на стопанина и стопанката, посрещането на скъпите гости-коледарите…, пресъздадоха децата. Сред присъстващите на събитието беше и председателят на общинския съвет, Живко Спасов, когото „станеникът дари с пита”, а той от своя страна дари коледарите с пара.

От името на Родителския съвет, неговият председател Галина Анастасова благодари на ръководството на детската градина, в лицето на директора Ана Христова, на родителите за съдействието при изработването на сурвакниците и сувенирите и не на последно място на децата за автентичните изпълнения.

Присъстващите на празника имаха възможността за разгледат и закупят добруджански сурвакници и сувенири, изработени с благотворителна цел от децата. Броени минути след откриването на изложбата-базар, повечето от експонатите бяха изкупени. Останали ще бъдат изложени в детската градина до 20 декември, а след тази дата разпродажбата ще продължи на градския площад. Събраните средства от благотворителната кауза, за закупуването на играчки са 670 лв.