Избрани са изпълнителите за две от поръчките по проекта за водния цикъл на Тервел

Решенията за избор на изпълнител и класиране на кандидатите са приключили без обжалване на процедурите за изпълнение на строителство на водопроводната и канализационната мрежа и за упражняване на строителен надзор, съобщават от общинска администрация.

Избрани са изпълнителите за две от поръчките по проекта за водния цикъл на Тервел
Строителството включва изграждане на 10,34 км. нови водопроводи, с които се подменят старите в 33 участъка на уличната мрежа, изграждане на канализационна мрежа в трасетата, в които се изгражда водопроводната, построяване на помпена станция и два нови колектора към Пречиствателната станция.
 
Инвестицията е на стойност 8 466 994,98 лв. Класираният за изпълнител строителен надзор печели поръчката с оферта на стойност 39 255,00. Избрани са и изпълнителите за одитор на разходите по проекта и за строител на пречиствателната станция. Все още не е изтекъл срокът ,в който недоволните от класирането фирми и лица имат право да подават жалби.

Независимо от резултата от евентуалните жалби обаче, проектът не е поставен в риск от забавяне, тъй като няма обжалване по първите две процедури ( за строителство на мрежата и надзор) и изпълнението може да започне след приключване на зимния период.