ДНЕС помага на трудно подвижните и самотни възрастни хора

Националната доброволческа инициатива на Движение за национално единство и спасение „ДНЕС помага“ е в помощ на хора с увреждания и цели равен достъп до градска и социална среда.

ДНЕС помага на трудно подвижните и самотни възрастни хора

Даниел Алексиев – общински координатор на  “ДНЕС” за град Добрич, представи основните цели на инициативата “ДНЕС помага”, а именно да се помогне и разнообрази живота на трудно подвижните, самотни възрастни хора и гражданите с физически и зрителни увреждания. Допълнително поставените цели са равен достъп до градска и социална среда, интеграция в обществото, преодоляване на трудния достъп до административни сгради и търговски обекти, равни права, пълноценно и ефективно участие в обществото, равноправно с останалите граждани.


Инициативата е национална и ще продължи до 1 април 2013 г. През периода на кампанията ще бъде засилена работата с всички общински и държавни институции, и неправителствени организации, за да бъде оказано възможно най-пълноценна  помощ на гражданите, които се нуждаят от нея.


Нека заедно да осигурим възможността на трудно подвижните и самотни възрастни хора и гражданите с физически и зрителни увреждания, да отидат до лекарския кабинет, да си платят комуналните сметки, да си напазаруват, да излязат на разходка или да стигнат до търсената от тях държавна или друга административна институция, призовават от ДНЕС - Добрич.

 

Включването на желаещите доброволци става, чрез попълване на формуляр в приемната на движението на адрес: гр.Добрич, ул.”Д-р Константин Стоилов” № 3, като той може да се изтегли и от сайта на Движение “ДНЕС” – dnes-bg.org. За допълнителна информация, можете да се обръщате към общинския координатор на “ДНЕС” Даниел Алексиев – на тел. 0887/295-191.