Коледно – Новогодишна изложба в Окръжен съд – Добрич

Традиционна Коледно - Новогодишна изложба – базар подреди в Окръжен съд – Добрич Ателие по изобразително изкуство „Стела и Дара” при Общински младежки център „Захари Стоянов”. Експозицията е представена с афиш във формата на елха, изработена от малки рисунки на автори от школата.

Коледно – Новогодишна изложба в Окръжен съд – Добрич
picture_263_600 
 
Осем нейни възпитаници участват с картини на коледни елхи, снежни човеци, сурвакари и кукери, натюрморт и рисунка Коледа в къщи. Най-малките автори са само на пет години – Теодор Нейчев и Нейчо Златев, а най-големият е 16-годишната Велизара Манева.
 
picture_261_600 
 
В изложбата участват най-изявените творци на Ателие по изобразително изкуство „Стела и Дара”, спечелили награди в България, Япония и други страни, поясниха ръководителите Дарина Стаматова и Стела Славова. Двама от художниците – Мария-Луиза Маринова и Камен Мумджиев са поканени на 15 декември в Министерския съвет, за да получат награди за участието им в конкурса „Как искаме Европейският съюз да промени моя град”.
 
picture_265_600 
 
Техните преподавателки представят в Окръжен съд – Добрич, 7 рисунки на цветя върху коприна. Те са изложили и множество картички - рисувана коприна, с изображения на рози и ангелчета. Участието им има благотворителен характер, тъй като творбите се продават, а с получените средства ще бъдат закупени материали за работа на децата с рисувана коприна.

picture_262_600