Читалищата се събират на годишната си среща

Читалищата се събират на годишната си среща
Традиционната годишна работна среща на читалищата в Добричка област ще се проведе във вторник - 11 декември, от 10 часа, в зала „Европа” на областната администрация в Добрич. На нея са поканени са присъстват и представители на отделите „Култура” в общините от областта.

Програмата, подготвена от организатора – Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища” - Добрич,  предвижда представяне на нови акценти за по-ефективна работа на читалищата, както и обмяна на добри практики и обсъждане на общи проблеми.

Възможностите за ползването на активни схеми по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, спомагащи за усвояване на работни места, ще представи Ваня Димитрова – главен експерт в Бюрото по труда-Добрич. Как чрез проекти по Програмата за развитие на селските райони да се обновят читалищата и да се превърнат в съвременни центрове на културния и социален в селищата – е презентацията на Ивелина Илиева, експерт в Областния информационен център. Ще бъдат представени и промените в данъчното и осигурителното законодателство през следващата година – от Антоанета Иванова, инспектор по приходи в НАП-Добрич. Срещата ще завърши с дискусия по темите от програмата и други въпроси.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+