Прошко Прошков: Референдумът е генерална репетиция за изборните манипулации на ГЕРБ

Предстоящият референдум е генерална репетиция за изборните манипулации, които ПП ГЕРБ се готви да извърши, подобно на изборите от преди година, заяви на пресконференция в Добрич Прошко Прошков - член на Националния съвет на "Движение България на гражданите".

Прошко Прошков: Референдумът е генерална репетиция за изборните манипулации на ГЕРБ

Той призова към бойкот на референдума и го определи като капан. Не знаем кой ще строи централата, колко ще струва, каква ще е цената на тока, какво ще означава новата централа за нас в екологичен, икономически и социален смисъл, коментира Прошков. Целта на референдума е да развърже ръцете на управляващите, даваме им празен чек, който да си разпишат, заяви той. Прошков обясни, че "Движение България на гражданите" по принцип е за провеждането на референдуми.


 

Той коментира и друга актуална тема - Бюджет 2013. "Това е последният бюджет на Борисов и като всеки предходен не гарантира растеж. Този бюджет ще ни направи още по-бедни. Не стига, че сме бедни, но ни се отне и усещането за свобода, усещането, че можеш да говориш свободно, да си опозиция на управлението.", заяви Прошков.

 

"В "Движение България на гражданите" съзнаваме, че ако подведем хората по начина, по който това се случва през последните години, не ни чака нищо по-различно от това, което се случи с традиционната десница. Ние сме десница отвъд прехода, желаем да поставим гражданина в центъра на събитията, да го вкараме в мача образно казано, така че да ме разбере и премиерът. Времето е на гражданина.", допълни още той.

 

На днешната пресконференция областният лидер Олга Задгорска представи избраните през тази седмица трима общински председатели на "Движение България на гражданите". За Балчик бе избран Илийчо Илиев, който има собствен бизнес - фирма за дистрибуция на хляб и хлебни изделия. Общински председател в Генерал Тошево е адвокатът Красимир Панайотов. Начело на структурата в Община Каварна застава Дарина Аргирова - икономист по образование, работи в сферата на туризма, председател на туристическо сдружение Каварна. Предстои до края на годината да бъдат утвърдени общинските ръководства на "Движение България на гражданите" и в останалите общини в Добричко.