Генка Петрова ще представи новата си книга „Пазачът на зимното вдъхновение”

На 11 декември 2012 г от 18 часа, в Огледална зала "Нели Божкова", Община Добрич и Сдружението на писателите в града организират премиера на новата поетична книга на Генка Петрова - "Пазачът на зимното вдъхновение".

Генка Петрова ще представи новата си книга „Пазачът на зимното вдъхновение”
Това е десетата стихосбирка на добричката авторка, която тази година стана носител  на Първа награда за поезия в Четвъртия национален конкурс на учители творци. Книгата е финансово подпомогната от Община Добрич и приятели. Стихосбирката съдържа 85 нови творби.
 
Автор на художественото оформление на корицата е синът на поетесата - художникът Георги Петров. Книгата ще бъде представена от литератора Петрана Савова.  Част от стиховете на Генка Петрова ще изпълни актьорът Красимир Демиров, а музикална илюстрация по Верди ще направят солисти от Хор "Добруджански звуци" - Валентин Славов, Паско Тошев и пианистката Радостина Кръстева, със специалното участие на Галина Великова от Държавна опера Варна.
 
Едно от стихотворенията на поетесата "Да се влюбиш във Верди" е провокирано именно от изпълненията на добруджанския хoр. В премиерата ще вземе участие и Цвети Христова, която има национални награди за музикално майсторство.