ВМРО-Добрич ще отбележи Ньойския диктат с факелно шествие

Традиционното за войводите събитие този път ще премине под мотото "Въпреки всичко – за България!".

ВМРО-Добрич ще отбележи Ньойския диктат с факелно шествие

Членове на ВМРО – Добрич за 14 поредна година ще организират факелно шествие по повод годишнината от Великата несправедливост – Ньойския диктат от 27 ноември 1919 г. Тогава  в парижкото предградие Ньой страните-победителки в Първата световна война откъсват от пределите на Отечеството изконни български земи - Южна Добруджа, Западните покрайнини, Македония, Беломорска Тракия. Това трагично събитие ще бъде определено като Втора национална катастрофа.


 

"Днес българския народ е изправен пред нова опасност – демографският срив и циганизацията застрашават физическото оцеляване на българите, политическата класа разграби и разруши България. Заплашени сме от Трета национална катастрофа! Затова насловът на факелното шествие тази година е “Въпреки всичко – за България!”. Въпреки политиците и неспазените им обещания, въпреки циганизацията, въпреки нихилизма и апатията.", заявяват от ВМРО - Добрич.

 

Факелното шествие ще се проведе в петък, 30 ноември. То ще тръгне в 18.30 часа от храм "Св. Георги" и ще премине през центъра на Добрич.

 

"Нека на 30 ноември 2012 г. всички ние – българските патриоти да излезем в центъра на Добрич и да покажем, че въпреки всичко сме готови да продължим борбата ЗА БЪЛГАРИЯ! Нека покажем, че българският народ може да се обедини, а патриотизмът и родолюбието не трябва да се  използват за лични цели на изхабени политически лидери.", призовават войводите от Добрич.