Чакат Станишев и Първанов на честването на 110 години социалистическа партия в Добрич

Юбилеят на партията ще бъде тържествено отбелязан тази събота, 1 декември.

Чакат Станишев и Първанов на честването на 110 години социалистическа партия в Добрич

Навършват се 3 щастливи годишнини - 110 години от създаването на общинската партийна организация на социалистите в Добрич, 1 години от управлението на ГЕРБ в Добрич и 1 година до края на управлението на ГЕРБ в страната, заяви общинският председател на БСП - Добрич Владимир Калчев.

 

Преди 110 години местната структура на социалистите е създадена като Българска социалдемократическа партия от Киро Стефанов - председател, Тодор Янков - секретар и Вичо Кехайов - касиер. 

 

Поканени на юбилея са председателят на БСП Сергей Станишев и президентът Георги Първанов, който вече е потвърдил присъствието си, както и народни представители, кметове и председатели на общински съвети от областта, всички добричлии, които през годините са били съпричастни на социалистическата идея.

 

Програмата започва с поднасяне на цветя на паметника на Кирил и Методий в 9.30 часа в събота. Тържествената част ще бъде от 10.00 часа в голямата зала на драматичен театър "Йордан Йовков". Тя ще започне с доклад и поздравления, след което ще бъдат връчени политическите карти на над 20 нови членове на БСП - Добрич. В унисон с мотото на тържеството - "Среща на поколенията", ще бъде концертът. В него ще участват ансамбъл "Добруджа" и NEW5, ще звучат и стари градски песни.

 

Към момента членовете на БСП в град Добрич са около 720.

 

На днешната пресконфернция общинският председател на социалистическата партия Владимир Калчев и неговият заместник Генади Ганчев алармираха, че на поста областен координатор на БСП е на път да застане кадър на НДСВ, факт, с който те не са съгласни. На проведен снощи областен съвет председателят на БСП за областта Сияна Фудулова е предложила за областен координатор Петко Игнатов. Той е фермер от Свобода, бивш кмет на селото, издигнат от НДСВ и няма информация да е член на БСП. Общинската организация на БСП - Добрич днес определи номинацията като кадрова грешка. Този човек е работил срещу БСП на предишни избори, политическото номадство не е приемливо в БСП, а и ние имаме достатъчно собствени кадри, коментира Ганади Ганчев. Той е заемал поста областен координатор, след него на тази длъжност е била Цвета Радева, а заминаването й за чужбина е наложило новия избор. Областният координатор се назначава от националния председател на партията по предложение на областния лидер.