Съдят 19-годишен, заловен с марихуана

Районен съд – Балчик ще разгледа утре наказателно дело срещу 19-годишния Здр. Г. Г. от Добрич.

Съдят 19-годишен, заловен с марихуана
Районна прокуратура – Балчик предлага той да  бъде признат за виновен в това, че на 30.06.2012 г. в курортен комплекс, без надлежно разрешително, е държал високорисково наркотично вещество – марихуана с нетно тегло 1,82 грама на обща стойност 10,92 лв., като случаят е маловажен. Държавното обвинение иска той да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи административно наказание – глоба.

Прокуратурата посочва, че на 30.06.2012 г. той и негов приятел отишли на автостоп до курорта и посетили тяхна позната, която работела там. След 19 ч., когато приключил работния й ден, те тръгнали на разходка из комплекса. Малко след това били спрени за проверка от служители на РУП – Албена, включително за притежание на наркотични вещества.

Докато полицаите проверявали самоличността им, Здр. се смутил много. Това било забелязано от служителите на реда и те го обискирали. В джоб намерили портфейл, в който били открити 5 броя полиетиленови пликчета със суха тревна маса. При тестване с полеви тест тя реагирала на канабис.

Здр. обяснил пред органите на реда, че намерените наркотици били за негова лична употреба. Той се е признал за виновен и е направил пълни самопризнания.

Предвид тези обстоятелства и чистото му съдебно минало, факта, че от деянието не са настъпили щети, и предвиденото в закона наказание – глоба до 1000 лв., държавното обвинение предлага 19-годишният да бъде освободен от наказателна отговорност и санкциониран по административен ред.