Дистрикт гуверньорът на Ротари България е на посещание в Добрич

Ние сме обикновени хора, които вършат необикновени неща, заяви той.

Дистрикт гуверньорът на Ротари България е на посещание в Добрич

Дистрикт гуверньорът на Ротари България за ротарианската година (1 юли - 30 юни) Атанас Атанасов днес е на посещение при ротарианците от Ротари клуб Добрич. По време на визитата в нашия град той ще се срещне още с кмета Детелина Николова и областния управител Желязко Желязков. Аз като гуверньор задължително търся при посещенията си контактите с местната и държавната власт, защото целите ни са идентични - да направим живота на хората малко по-добър от вчерашния ден, заяви президентът на хуманитарната организация за България.

 

86 са Ротари клубовете в страната, с над 2200 членове - професионалисти и лидери в своята професия, които са се събрали с единствената цел да служат в полза на обществото.

 

От 1 януари до 17 октомври тази година в света има отбелязани само 171 случая на полиомиелит. За сравнение през 1988 година са били 350 000. От 1985 година голямата цел на Ротари е да премахне напълно заболяването, познато още като детски паралич. Това е огромна наша победа и победа на цялото човечество, заяви Атанасов.

 

pb230005_600 

 

Павел Павлов - пастпрезидент на Ротари клуб Добрич, Нейчо Нейчев - президент на Ротари клуб Добрич, Атанас Атанасов - дистрикт гуверньор на Ротари България и Митко Георгиев - асистент дистрикт гуверньор в интерактивния кабинет в Регионална библиотека "Дора Габе" - Добрич, който е дарение на организацията. През следващата ротарианска година големите училища в Добрич също ще се сдобият с интерактивни дъски.