Гласувайте как да изглежда градския парк

Община Добрич публикува на официалния си сайт www.dobrich.bg дeпозираните идейни проекти за реконструкция на Градски парк „Свети Георги”.

Гласувайте как да изглежда градския парк
Успоредно с това проектите ще бъдат монтирани най–късно до 16 ноември в Розариума на парка и пред хотел „България”, за да могат всички желаещи да се запознаят с тях и да дадат своя глас в подкрепа на най – добрия. Гласуването ще се извърши по електронен път, като всеки изтегли анкетната карта от сайта на Общината в рубриката Актуална тема. Анкетни карти могат да се  вземат и от Центъра за услуги на гражданите. След попълване на анкетите, те трябва да се пуснат в кутия, поставена във фоайето на входа на сградата на общинската администрация. Гласуването ще продължи до 20. 11. 2012 г. Проектите са номерирани по реда на тяхното постъпване в Центъра за услуги и информация на гражданите, както следва:

№ 1 – „Селко 7”ЕООД
№ 2 – „Дизайн Груп  Студио”ООД
№ 3 – Консорциум „Урбан груп”
№ 4 – „Архитекти за Добрич”
№ 5 – „ДАКАРХ”ЕООД
№ 6 - Консорциум „Добрич – 2013”ДЗЗД

За валидна анкетна карта се счита попълнената с точните данни на подателя. Всеки може да гласува за един проект, който счита за най – добър и да даде идея, за това какво още би желал да има в градския парк – развлечения, спорт, екстремни игри, експозиции на открито и др. Съгласно методиката за оценка на проектите събраните гласове за всеки един проект ще бъдат част от  сборната оценка и по този начин гражданите на Добрич ще участват в избора на най –добрия проект, който в максимална степен се доближава до визията ни за реконструкция на парка.
 
Проектите ще бъдат оценявани от жури в състав: арх. Боряна Станчева – главен архитект на Община Добрич;  Росица Маркова – главен юрисконсулт на общината; ландш.арх. Ганка Пенева – главен експерт в Дирекция УТИОС; ландш.арх. Ивелина Бориславова – представител на КАБ; арх. Ралица Панайотова – представител на КАБ; арх. Атанаска Стодева – представител на САБ; Божидар Хинков – художник представител на СБХ. Резервни членове: Мария Качанова – Началник отдел УТСК; Силвия Енчева – младши експерт – ИРЕФ – юрист.

Проектантът спечелил конкурса, ще разработи техническия и работен проект, с който ще кандидатстваме пред МРРБ по Оперативна Програма „Регионално развитие”, схема „Зелена и достъпна среда”.