Сидеров призова Борисов да не допуска разкол в църквата

Представяне на програмата на ПП Атака „Планът „Сидеров” или нов път за България” и новата книга „Основи на българизма на лидера на националистическата партия се състояха снощи в кукления театър в Добрич.

Сидеров призова Борисов да не допуска разкол в църквата
pb090047_600
 
 
Основното за което ще се бори Атака на предстоящите избори е смяна на икономическия модел на управление на България – смяната на „колониалния модел”, както го нарича Волен Сидеров, защото в България според него всичко, което носи печалба, се намира в ръцете на чужди монополисти – с това започна речта си и пред препълнената зала. „Ние сме против отдаването на концесии на чужди компании, защото това е заробваща икономика, изсмукваща печалбите на България, защото точно това са парите, които ни трябват, за да имаме европейски стандарт на живот. Ние сме за рязко вдигане на доходите на хората. Аз предлагам поправка в кодекса на трудаа, в която минималното работно заплащане да бъде съобразено със средното европейско такова. Не би трябвало да има политик против, но се оказа, че цялата социална комисия в Парламента на практика е против, т.е. имаме управление на ГЕРБ, което е колониално, което поддържа този модел, което не работи в обществен интерес и стана много вредно – трябва да го сменим с патриотично и национално отговорно управление, което да заложи на първо място интереса на българина”, заяви народният представител.
 
pb090040_600
 
 
По отношение на шистовия газ, Сидеров припомни, че Атака първа е внесла предложение за мораториум в НС и макар, че то е било прекроено от марионетки на ГЕРБ, е постигнат успех. Атака остава категорично против добива на шистов газ.

Нямаме проблем самостоятелно да влезем в следващия Парламент – това го показват непредубедени социологически изследвани, на НЦИОМ например, но въпреки това сме с отворени врати към патриотичните формации, които би трябвало да са единни на тези избори, защото има един стремеж да се разбива вота в тази ниша. Аз се боря за единение на този вот. Този, който къса от този вот, всъщност прави услуга на враговете на патриотизма, на България – на тези, които искат страната да е в подчинено положение.”, каза сидеров в отговор на журналистически въпрос за евентуална коалиция на предстоящите избори.
 
pb090053_600
 
 
Референдумът за АЕЦ „Белене” силно се обезсмисли с тези селски хитрости – подмяната на вота на над половин милион българи. На практика ние имаме лицензирана площадка за Белене, не за Горубляне.” подчерта Сидеров и допълни, че най-трудното е да получиш лиценз  от еврокомисията, а ние го имаме, но ако ГЕРБ го пропилее, това ще бъде национално предателство. Причините за общата формулировка на въпроса за референдума са освен в геополитическия натиск от страна на Турция и САЩ, на който Борисов се поддава, но и в лични интереси, подозира Волен Сидеров. Според него единственият вариант е да се построи Белене, на отредената за това площадка, защото след затварянето на Козлодуй след няколко години, ще бъде принудени да купуваме ток от Турция. В тази връзка той призовава симпатизанти и сподвижници на Атака да гласуват на референдума през януари „за” ядрената енергетика.

Във връзка с информациите от вчера за възкръсване на разкола в българската православна църква, Сидеров призова премиера Бойко Борисов да се намеси решително „за да парира тези мераци у някои разколници”. Според него не бива да се допуска ново дискредитиране на България в Страсбург и това дава право на правителството да заяви твърдата си позиция за недопускане на разкол в църквата.
 
pb090004_600