Общински съветници от ГЕРБ финансират почистването около паметника на хан Аспарух

По инициатива и с финансовата помощ на общинските съветници от политическа партия ГЕРБ, още през лятото започна отстраняването на храсти и клони от дърветата в района на паметника на хан Аспарух.

Общински съветници от ГЕРБ финансират почистването около паметника на хан Аспарух

В момента се разчистват площите от бившият ресторант „Спортна среща“ до булевард „25-ти септември“.
Почистването се извършва от работници, наети с лични средства на съветниците Младен Матеев, Иван Иванов и Живко Мартинов.


 pochistvane_600


„Най-важната част от бившия ресторант до спортна зала „Добротица“ предстои да бъде почистена. В тази част, във вечерните часове е много тъмно и придвижването на гражданите е опасно.
Така, след като се почисти, осветлението от булеварда ще даде повече сигурност на добричлии, които преминават всекидневно през този участък.“, заяви Живко Маринов - общински съветник и член на областното ръководство на ГЕРБ – Добрич.

 

p9140096_600 


Общинските съветници припомнят, че Архитектурно-скулптурният мемориал Хан Аспарух е най-големият паметник, посветен на основоположника на България. Той е дело на Величко Минеков и арх. Иван Николов. Открит е на 16 октомври 1981 г., във връзка с юбилейните тържества, посветени на 1300-годишнината от създаването на българската държава.

 

p9140094_600

„Паметникът е едно от лицата на Добрич и затова не може да бъде изоставено и опасно място.“ заяви Младен Матеев - член на постоянната комисията „Спорт и Младежки дейности“ в ОбС - Добрич.

 

p9140092_600

 

p9140105_600