Кметът се срещна с новия воден шеф

Кметът Детелина Николова се срещна днес с новия управител на водното дружество в Добрич Радослав Русев.

Кметът се срещна с новия воден шеф

В рамките на срещата е представен кметския екип и са обсъдени проблемите, произтичащи от състоянието на водопреносната мрежа, както и мерките за увеличаване събираемостта на задълженията на гражданите и юридическите лица. Община Добрич изцяло подкрепя вижданията на новото ръководство за постигане на по–голяма събираемост и вземане на по–добри решения за осъществяване на аварийно–ремонтните дейности на територията на града.


 

Кметът Детелина Николова представи пред новия управител напредъка по изпълнение на най – мащабния проект за Добрич за подобряване на водния цикъл. Първата фаза на интегрирания проект за подобряване на водния сектор в Добрич е на стойност 115 млн. лв. и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”, припомнят от общината. В него е включенa реконструкция на общо 86 км водопроводна мрежа, рехабилитация на главни канализационни колектори и на пречиствателната станция за отпадни води в село Врачанци. По проекта предстои обявяване на обществена поръчка за проектиране и изграждане на пречиствателната станция.

 

Срещите между екипите на Община Добрич и водното дружество ще продължат за набелязване на съвместни действия за изпълнение на интегрирания проект за водния цикъл и бъдещи действия за развитие на водния сектор в следващия програмен период.