НАП продава земи на длъжници от Добричко

НАП Варна продаде днес на таен търг земеделска земя на длъжник. До тази крайна мярка се стигна, след като физическо лице от Добрич е отказало да внесе доброволно просрочени данъчни задължения.

НАП продава земи на длъжници от Добричко

На търга публичните изпълнители са продали 25 643 кв. м. нива в с. Крапец, община Шабла. Наддаването за земеделската земя е започнало от 18 260 лв., но един от четирите участника в търга е предложил цена от 33 330 лева, с която е спечелил и тайното наддаване.



От днес започва и огледа на друга земя и дворни места на длъжник, намиращи се в гр. Генерал Тошево, а провеждането на търга с тайно наддаване за тях е обявен за 20 ноември 2012 г. Едното дворно място е с площ от 2 630 кв. м. и наддаването за него ще започне от 16 000 лева, а другото дворно място е с площ от 2000 кв. м. и стартовата цена за него е 12 000 лева. Търгът е обявен на електронната страница на НАП под № 0405.

 

От НАП съветват лицата, които имат просрочени данъчни или осигурителни задължени, да ги внесат доброволно в предвидените от закона срокове. Ако  имат временни затруднения, нека потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители от териториалната дирекция, за да бъде намерен начин за тяхното разсрочване и да се избегне публичната продан на имуществото им.