Добрич ще отбележи тържествено Деня на народните будители

Честванията за Деня на народните будители в Добрич ще започнат със Света заупокойна служба и благодарствен молебен на 1 ноември от 10.00 часа в храм "Света Троица".

Добрич ще отбележи тържествено Деня на народните будители
След това ще бъдат положени цветя на паметната плоча на Първото взаимно училище. От 9.30 до 14 часа представителни групи от добричките училища ще поднесат цветя на паметниците на Хан Аспарух, Св.св. Кирил и Методий, Христо Ботев, Васил Левски, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Дора Габе, Йордан Йовков, Адриана Будевска, паметната плоча на П. Р. Славейков.
 
Кулминация на честванията е общоградското тържество за обявяване и връчване на годишните награди на Община Добрич в областта на духовната култура от 11.30 часа утре в огледална зала "Нели Божкова". Кметът на Добрич Детелина Николова ще връчи плакети и почетни грамоти на изявени личности за ярки постижения в културно-просветната и театралната дейност, в музикалното и танцово изкуство, в областта на архитектурата, литературното и журналистическо творчество и науката. Тази година носител на голямата награда в областта на духовната култура е Държавен куклен театър „Дора Габе". Тя се присъжа за висок професионализъм, развитие и популяризиране на кукленото изкуство, изключителен принос в областта на духовната култура на Община град Добрич и по повод 50-годишния юбилей.
 
Комисията за определяне на Годишните награди на Община град Добрич в областта на духовната култура на свое заседание определи отличените за 2012 година по раздели. Може да си припомните кои са те (ТУК).