Природозащитна бригада в зоопарка

БДЗП организира бригада в Центъра за защита на природата и животните Добрич, в която могат да се включат всички желаещи

Природозащитна бригада в зоопарка

На 27 и 28 октомври (събота и неделя) от 11 ч. Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) организира природозащитна бригада в Центъра за защита на природата и животните в Добрич.

 

Дейностите, предвидени в бригадата, са: - изработка за хранилки и къщички за птици, които ще бъдат поставени в зоопарка; - засаждане на храсти, подходящи за храна на птиците; - изработка на къщичка или т.нар. хотел за насекоми, в който да преживеят зимата; - събиране на изсъхналите листа, с които се подхранват тревопасните животни в зоопарка; - изработка на насочващи табели.

 

Идеята на инициативата е да направим Центъра за защита на природата и животните в още по-приятно място за отдих на хората и сигурно място за зимуване на дивите пойни птици в Добрич.

 

pa020002_600_01

 

В бригадата може да се включи всеки любител на природата и животните. Дейностите са подходящи за деца и възрастни. Препоръчително е децата да бъдат с пълнолетен придружител.

 

Желаещите могат да се присъединят като попълнят онлайн формуляра за заявка за участие на адрес до 23 октомври: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHhBWFhWMDE4ck4wMUUyRTJtSlhDOUE6MQ