Седем балчиклии - подсъдими за кражба на телефонен кабел

Районен съд – Балчик ще разгледа утре предложеното от прокуратурата споразумение за решаване в досъдебното производство на делото на 26-годишния Ст. Ив. Ст., 22-годишния К. Ил. К, 23-годишния Й. Д. Й., 33-годишния Ил. Анг. Ил., 21-годишния Яв. М. М., 31-годишния Ян. Й. М. и 24-годишния Ст. Ат. Ст. от село Оброчище.

Седем балчиклии - подсъдими за кражба на телефонен кабел

Със споразумението те се признават за виновни в това, че на 22.03.2012 г. от складова база на туристическа фирма на територията на община Балчик, след предварителен сговор помежду си, чрез използване на техническо средство, са отнели 26 метра проводник ТЗБ 80х4х1,2 на обща стойност 3640 лв. от владението на телекомуникационна компания. Причинените от престъплението имуществени вреди са  възстановени.


 

Районна прокуратура – Балчик, и подсъдимите са постигнали споразумение, с което на шест от тях ще бъде наложено наказание пробация като изпълняват две мерки. Ако бъде одобрено от съда, те ще полагат подпис по мярка регистрация по настоящ адрес и ще се явяват на задължителни периодични срещи с пробационен служител. Със споразумението е предвидено шестимата да търпят пробационните мерки за срок от 6 месеца. Евентуално Ил. Ил. ще търпи наказанието за срок от 1 година.