Младежите на ГЕРБ - Добрич с инициатива срещу трафика на хора

Днес от 17:00 часа, ще се проведе национална разяснителна кампания, организирана от Младежите на ГЕРБ и Националната комисия за борба с трафика на хора, в която ще се включи и организацията на МГЕРБ в областа

Младежите на ГЕРБ - Добрич с инициатива срещу трафика на хора

В общините Добрич, Тервел, Генерал Тошево, Балчик, Добричка и Каварна по едно и също време, от 17:00 ч. в централните пешеходни зони на общинските градове, младежите ще раздават флаери и ще разясняват на гражданите как да се преборим с това престъпление.



18-ти октомври е Европейския ден за борба с трафика на хора. Националната комисия за борба с трафика на хора стартира за шеста поредна година информационна кампания, която традиционно продължава до 10 декември – Световния ден на човешкте права. В Европа този ден се отбелязва от 2007 г. по инициатива на Франко Фратини.
Тази година България се присъединава към инициативата на Службата на ООН за борба с наркотиците и организираната престъпност „Синьо сърце".


Един от най-добрите начини за избягване на рискови ситуации е информираността. Когато знаеш какво е „трафик на хора", какво може да ти се случи, кое е най-характерното за това престъпление, как можеш да се измъкнеш от ситуация на трафик или да помогнеш на човек в беда, тогава лесно можеш да предпазиш себе си и близките си. Трафикантите често предлагат лесни решения и изпълнение на мечтите за по-добър живот. Лесният път, обаче не винаги е правилният път. Успехът изисква време и усилия. Вземайте информирани решения, призовават от МГЕРБ.