Бизнесът в Добрич с интерес към кредитите по JEREMIE

Има интерес в област Добрич към кредитите по JEREMIE за малки и средни предприятия

Бизнесът в Добрич с интерес към кредитите по JEREMIE

Това съобщи представител на банка - партньор по инициативата JEREMIE на  организираната от  Областният информационен център – Добрич (ОИЦ – Добрич ) среща с представители на бизнеса  за представяне на възможностите за финансиране на малки и средни предприятия с евросредства. Представителите на банките коментираха, че интересът към този финансов продукт значително се е увеличил,  след като се открива и възможност да се отпускат не само на инвестиционни, но и на кредити за оборотни средства.


Експерти от ОИЦ - Добрич представиха фондовете, чрез които се отпускат средства по инициативата JEREMIE, срокът, до който могат да се включват нови кредити в гаранционната схема. Целта на инициативата е до края на 2015 г. финансиране по този начин да намерят 3000 български предпирятия, посочиха експертите.


Инициативата JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises – JEREMIE Съвместни европейски ресурси за микро- малки и средни предприятия) предлага на държавите-членки на ЕС възможността, да използват част от отпуснатите им структурни фондове на Европейския съюз за финансиране на малки и средни предприятия (МСП). Средствата по JEREMIE стигат до бизнеса чрез финансови посредници - банки, гаранционни фондове, фондове за рискови капитали.

 

pa170009_600