Седем балчиклии ще отговарят пред съда за кражби от шестима потърпевши

Утре Районен съд – Балчик трябва да даде ход на наказателно дело срещу 7 балчиклии, обвиняеми за кражби, извършени в различно съучастие

Седем балчиклии ще отговарят пред съда за кражби от шестима потърпевши

Районната прокуратура е повдигнала обвинение на 26-годишният Асп. В. Анг. за това, че при условията на продължавано престъпление през февруари и март 2011 г. в Балчик е извършил серия кражби от гараж, от покрива на бивш супермаркет, бистро и ресторант на централния плаж, както и от дворно място на бивше предприятие на ТПК и в с. Царичино, от помещение за изваряване на ракия. Кражбите са извършени чрез взлом. Придвижвал се е с „Фолксваген Голф”. Държавното обвинение посочва, че деянията са извършени след предварителен сговор с подсъдимите М. Й., Д. Кр., Цв. Хр., К. З. и Асп. Дж.. От владението на шестима собственици са отнети алуминиеви плоскости от демонтиран търговски павилион от ПВЦ-дограма, 11,77 кв. м медна ламарина, ел. кабели, старо желязо, 250 литров меден казан и 75 кг железни отпадъци на обща стойност 3 162,08 лв.


 

27-годишният М. Й. е подсъдим по обвинение за това, че при условие на продължавано престъпление, е участвал в две от кражбите – в гаража и в ТПК. 19-годишният К. З., също криминално проявен ще отговаря, че като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на деянието и като е могъл да ръководи постъпките си е извършил пет деяния. 18-годишният Р. М. Р. ще се изправи пред съда по обвинение в това, че като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на деянието заедно с Цв. Хр. и К. З., е откраднал промишлени и хранителни стоки и напитки на обща стойност 715,73 лв.

 

47-годишният Цв. Д. Хр. е участвал в шест деяния. От покрива на бивш супермаркет, от дворно място, помещение за изваряване на ракия в с. Царичино, от лек автомобил „БМВ 320”, паркиран в Балчик и от магазин за хранителни стоки е извършил взломни кражби. Той ги е осъществил сам и след предварителен сговор с Асп. Анг., Д. Кр., К. З и Р. Р. Цв. Хр. също е криминално проявен.

 

20-годишният Д. Г. Кр. е участвал в четири от кражбите. 22-годишният Асп. Д. Дж. е съучастник в една от тях.

 

Цв. Хр. има основно образование, не е семеен, безработен е, осъждан.

 

Останалите шестима имат начално образование, не са семейни, безработни са, не са осъждани.