И днес ще бъде необичайно топло за октомври

Днес температурите ще са по-високи от обичайните за средата на октомври - максималните ще са предимно между 25° и 30°.

И днес ще бъде необичайно топло за октомври

На отделни места в Източна България и северно от планините, където ще се усили южният вятър, ще има и температури до 32°-33°. В София - около 26°. Преди обяд над Дунавската равнина видимостта ще бъде намалена от мъгла. Облачността над страната ще е разкъсана, над крайните северозападни райони - значителна, където ще има и слаби превалявания; там и дневните температури ще останат по-ниски: 18°-20°.


 

Привечер и през предстоящата нощ облачността над Западна България ще се увеличи и на отделни места ще превали. Вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, съобщават от НИМХ.Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, но през деня отново ще се понижи.


Над планините времето ще е доста динамично. Облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Температурите ще се повишат - максималната на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 15°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури - между 24° и 28°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, по-силно привечер.