Пет нови уволнения във ВиК – Добрич днес

Не сме мащеха на гражданите, а сме в тяхна услуга, заяви новият ВиК – шеф Юлиян Иванов. Ще бъда безкомпромисен към всеки един, който не си върши работата, затова днес съм уволнил началника на селски район Пламен Димитров, каза още Иванов на открита за медиите оперативка в дружеството.

Пет нови уволнения във ВиК – Добрич днес

До това се стигнало, след като в събота сутринта жители на Миладиновци сигнализирали лично директора на ВиК Добрич, че от няколко месеца в селото почти няма вода. По обяд Димитров докладвал, че водоподаването в селото е нормално. Няколко часа по-късно следва ново обаждане до шефа, който лично отива на проверка. Той установява, че в къщите няма вода. Според новият гл. инженер на дружеството Димитър Радушев, проблемът в Миладиновци е породен от лични интереси. В интригата се спрягат хижа и частна конюшня, заради които се нарушавало водоподаването. Той предложи вариант за ново захранване на Миладиновци с водопровод от Ловчанци, който ще бъде предложен на среща с обществеността и кмета на селото утре от 10 часа.


 

Новият временно изпълняващ длъжността началник на район Добрич 2 (община Добричка) е Димчо Михайлов.
Днес са подготвени и 4 молби за освобождаване на организатори инкасо, които не са се отзовали на жалби на жители на Карапелит, а се излъгали, че са го сторили.


От началото на ноември ще има открити телефони за граждани за всякакви нередности, свързани с ВиК.


За всички работници на първа линия, като багеристите и водопроводчиците, ще има награди и поощрения. Още повече, че има недостиг на квалифицирани кадри, стана ясно още днес. Подготвя се обществена поръчка за закупуване на пикапи и багери, тъй като наличната техника не достига. Открита е процедура и за техника, която открива аварии.