Петър Димитров: Бюджет 2013 е прощалната пица на Дянков

Това, което праят управляващите с бюджета, за да спечелят следващите избори, е по-грозно от купуването на гласове в ромските махали, заяви депутатът от БСП.

Петър Димитров: Бюджет 2013 е прощалната пица на Дянков

Бюджет 2013 е прощалната пица на г-н Дянков, заяви народният представител от избирателен район Добрич Петър Димитров. Надяваме се, че с изяждането на пицата, пицарията ще затвори, допълни депутатът.


 

На пресконференция в Добрич той обясни, че с предложения от управляващите бюджет реално ще намалее бюджета на хората.

 

Само 2 от общо 8 общини в областта пък ще получат догодина с над 5% повече от републиканския бюджет. И тъй като толкова е инфлацията на годишна база, общините в Добричко реално ще разполагат с по-малко средства, коментира Петър Димитров.

 

Той определи данъка върху получените лихви като несправедлив и неикономически обоснован. Хората слагат спестяванията си в банка, за да не ги губят от инфлацията, като дори сегашният лихвен процент - около 4%, не я покрива; в допълнение с новия данък държейки парите си на депозит, ще ги губим, обоснова се депутатът.

 

В края на мандата си по най-грозния начин управляващите решиха да купят собствения си народ със собствените му пари, за да спечелят следващите парламентарни избори, заяви Димитров. Това е по-грозно от купуването на гласове в ромските махали, допълни той.

 

Когато дойде да управлява простотията, във всички сфери на социалния живот трайно се намества беднотията, пък бе коментарът на народния представител Емилия Масларова за предложения от ГЕРБ бюджет. Депутатката от БСП е на двудневна работна визита в областта. Предвидени са посещение в Дома за стари хора в Тервел, Клуба на инвалидите - Добрич и ЦДГ "Братя Мормареви" в Балчик.