Добрич ще се поклони пред делото на първия кмет Стефан Баев

Община Добрич отправя покана към гражданите: Нека в Деня на българската община – 12 октомври, се поклоним пред делото на първия кмет след Освобождението Стефан Баев.

Добрич ще се поклони пред делото на първия кмет Стефан Баев
В Деня на българската община - 12 октомври, Добрич за поредна година ще отдаде заслуженото на всички радетели за местно самоуправление. Церемонията ще започне в 12.00 часа пред барелефа на първия кмет на Добрич след Освобождението Стефан Баев. Зам.кметът Иван Колев ще произнесе тържествено слово и ще поздрави общинската администрация. Веднага след това ще бъдат поднесени цветя на барелефа на Стефан Баев.
 
Традиционно всяка година Община Добрич отбелязва тържествено Деня на българската община, който официално се чества от 1998 година. През годините почетни гости на празника са бивши кметове, председатели на Общински съвети на Добрич, както и общински съветници, работили за развитието на града. Добрич е българска община с различни престижни награди, сред които “Община с най – прозрачна администрация”, „Община – приятел на детето”, „Община – Реформатор”, Етикет за иновации и добро управление, „Българска Екообщина 2012”, Златен ключ за предоставения достъп до информация и др.