В България има политически картел, заяви в Добрич Меглена Кунева

В България има политически картел, смятам, че така ще бъде и на следващите избори, затова не можем да приемем никакъв маскарад нито по отношение на изборите, нито по отношение на коалициите, нито по отношение на такива важни симптоматични за националното ни бъдеще проекти като Белене, заяви на среща с журналисти в Добрич Меглена Кунева - лидер на Движение "България на гражданите".

В България има политически картел, заяви в Добрич Меглена Кунева
Според нея доказателство за договорките между големите партии е и гласуването за членове на ВСС, при което те са се уговорили за квотите, без да има някаква истинска конкуренция.

България е единствената държава в ЕС, която има проблеми с честността на изборите, заяви Даниел Вълчев. Те биха се решили лесно, чрез електронно гласуване, но големите три – БСП, ГЕРБ и ДПС не проявяват интерес към това. Той подчерта, че държавната субсидия на ГЕРБ е 19 млн.лв. годишно и само лихвите са няколко милиона.  

Казусът Белене е „трагикомедия – не политика, а много странен литературен жанр в стил „Мисия Лондон”, каза още бившият еврокомисар по повод поредната новина около строежа на АЕЦ.

Според Даниел Вълчев, в този случай елементът на непредвидимост и инфантилност на правителството надминава всичко. Говорим за 10 милиарда и за цената на тока за години напред, затова не е редно да се държим като в детската градина, каза още той.

Сериозни притеснения относно презимуването на българина изказа организационният секретар на партията Калин Томов. Той откривал много прилики с 1996 година. За първи път няма намаление на безработицата през летните месеци и това е достатъчно илюстративно в каква посока върви икономиката: цените растат, не се знае и какъв ще е изходът от преговорите с Русия за доставките на газ, обобщи той.