Съдят добричлия, хванат с амфети

19-годишен добричлия ще отговаря за придобиване и държане на амфетамин.

Съдят добричлия, хванат с амфети
Районен съд – Балчик е насрочил за разглеждане в сряда наказателно дело срещу 19-годишния Г. В. М. от град Добрич. То е образувано по постановление на Районна прокуратура – Балчик, с искане той да бъде признат за виновен в това, че на 05.09.2011 г. в курортен комплекс Албена е държал 0,43 гр. амфетамин на стойност 12,90 лв. Обвинен е и също, че е придобил наркотичното вещество. Прокуратурата намира, че случаят е маловажен и предлага 19-годишният да бъде освободен от наказателна отговорност и санкциониран по административен ред.

Разследването установило, че Г. М. употребявал марихуана и амфетамин, но не бил наркозависим. Няколко дни преди да бъде заловен, той бил закупил амфетамин от непознато лице в градския парк на Добрич.

На 05.09.2011 г. след полунощ, около 1 часа, подсъдимият отишъл да види приятелката си в курортния комплекс. Той бил спрян за проверка от полицейски екип в близост до хотела, където отивал. По време на проверката Г. М. изхвърлил полиетиленова торбичка. Това било видяно от служител на реда, извършен бил оглед на местопроизшествието и иззето полиетиленовото вързопче. При направения полеви тест бялото прахообразно вещество в него реагирало на амфетамин. Г. М. обяснил, че е негово и го е закупил от Добрич.

Той не е осъждан.