ВМРО - Добрич с 3 предложения за нов национален лидер

Красимир Каракачанов да стане почетен председател, предлагат войводите в Добричко.

ВМРО - Добрич с 3 предложения за нов национален лидер

Областна конференция на структурите на ВМРО в Добричка област се проведе във връзка с предстоящия на 28 октомври Пети редовен конгрес на ВМРО - БНД. Делегатите подкрепиха с пълно единодушие решението Красимир Каракачанов да бъде обявен за почетен председател на организацията.


 

На последния конгрес, проведен през октомври 2009 г., председателят на ВМРО заяви, че изтеклият вече мандат ще му е последният.

 

"В историята на ВМРО винаги се е държало на мъжката дума и сме длъжни да уважим искането на г-н Каракачанов и да му благодарим за огромните усилия, които положи през изминалите повече от две десетилетия. Красимир Каракачанов бе човекът, нагърбил се с нелеката задача да преведе Организацията през тежките години на прехода. И го направи по най-добрия и достоен начин, утвърждавайки ВМРО като единствената автентична и последователна патриотична организация, отстояваща принципите на модерния български национализъм.", e позицията на ВМРО - област Добрич.

 

Структурите на ВМРО в Добричка област предлагат три номинации за нов действащ председател на ВМРО, по азбучен ред това са Искрен Веселинов, Костадин Костадинов и Юлиан Ангелов.

 

Искрен Веселинов е единственият кандидат за кмет от ВМРО, достигнал до балотаж в областен град - Русе, на последните местни избори, един от идеолозите на съвременното развитие на ВМРО, инициатор и председател на екипа за демографски изследвания.

 

Костадин Костадинов  притежава безспорни лидерски качества и огромен потенциал. Той е обиколил цялото етническо българско землище, автор е на книги и филми, които отстояват и пропагандират идеите на Организацията. Вече е натрупал и значителен опит на политическата сцена.

 

Юлиян Ангелов  познава отлично всяка една от структурите на ВМРО в страната, на нашите приятели и сънародници зад граница. В работата си като организационен секретар на ВМРО има безспорни заслуги за активизирането на структурите на Организацията в столицата и подобряването на взаимодействието между централата и структурите по места. 

 

За членове на Организационния съвет от Добричка област са предложени общинският съветник в Добрич Йордан Йорданов и журналистът Пламен Николов.