Поправка "Дянков" вещае хаос с потока от данъци и осигуровки; 1 000 000 тона ГМО соя ядем

Това са само част от заглавията по водещите теми, по които пишат всекидневниците днес

Поправка "Дянков" вещае хаос с потока от данъци и осигуровки; 1 000 000 тона ГМО соя ядем
Преса
Дипломати В Брюксел: Румъния ви спъва за Шенген
България остава извън борда за Шенген заради критиките към политическата ситуация в Румъния от Германия, Холандия и Белгия. Това предаде АфП, като се позова на европейски дипломат.
Предизборни игри
С идването на власт на ГЕРБ бе нарушена практиката пенсиите да се вдигат всяка година, показа справка на „Преса". От края на правителството на Иван Костов се оформи традиция парите за възрастните да бъдат индексирани ежегодно. Тази политика бе следвана безусловно от правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев

Труд
Амнистия за остъклените балкони
Остъклените балкони в кварталите на София ще получат амнистия при санирането на блоковете. Типовите проекти за обновяване на сградите ще предвиждат преустроените тераси да останат така, както са сега, обяви главният архитект Петър Диков.
Забрадени жени бранят обвиняеми ислямисти
Съдебната зала в Пазарджик не успя да побере всички желаещи да присъстват на първото заседание на мегаделото срещу 12 мъже и жена, обвинени в радикален ислямизъм.

Република
1000 000 тона ГМО соя ядем годишно
Учени с епруветки изместват българския фермер
Близо 100 000 тона генномодифицирана соя внася страната ни за нуждите на хранителната промишленост, разкриха фермери и учени пред РЕПУБЛИКА
Борисов спря местенето на митничарите
Парите отиват за пенсии и заплати
Централата на Агенция „Митници" засега няма да се мести в Русе изненадващо обяви премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че причината е, че парите, които ще струва това, му трябват за пенсии и заплати.

Класа
Москва поиска НЕК като компенсация за АЕЦ "Белене"
"Росатом" блокира "Уестингхаус" за VII блок на "Козлодуй"
Ходенето по нервите за АЕЦ "Белене" продължава с ново изявление на Москва, че заведеното съдебно дело от Русия заради спирането на проекта може да доведе до фалит българската "Национална електрическа компания" (НЕК)
Договорени са 90% от европарите
65 % от растежа на БВП за миналата година се дължат на структурните и кохезионните фондове на ЕС

19 минути
Евробанков съюз означава ниски лихви и край за своеволия на трезорите
Само тлъстите заплати на шепа хора не могат да бъдат основание да се откажем от бъдеще
Внимание! Ако вицето не се извини за пляскането, Путин няма да дойде
След изявлението на вицепремиера Симеон Дянков по повод иска на Русия от 1 млрд. евро заради отказа ни от проекта Белене: „Ако трябва, пак ще ги пляскаме"

Капитал Daily
Евроускорител
Приносът на парите от ЕС за икономиката вече може да се измери, важно е полезността им да се увеличава
Още излишни регулации
Единственото, което може да постигне земеделското министерство, ако опита да ограничи търговията с грозде, е да причини щети.

Монитор
Строят нови спортни зали за училищата
Основен ремонт на „Цариградско шосе" и улиците в центъра догодина
Столичният и областният КАТ ще се преместят догодина на бул. „Цариградско шосе", край мотела „Църна маца", съобщи главният архитект на София Петър Диков. Така двата пункта ще бъдат събрани на едно място.

Новинар
Опитаха да изкъртят банкомат с въже
Крадци оптимисти са опитали да изкъртят банкомат на ДСК на столичната ул. "Генерал Столетов" 108. Тяхната акция обаче била прекъсната от полицейски патрул, който се отзовал на сигнал за задействана аларма. Инцидентът станал около 4,20 ч във вторник, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сега
„Поправка "Дянков" вещае хаос с потока от данъци и осигуровки"
Опасна за изборна година промяна в трансфера на публични средства възнамерява да направи финансовото министерство. Ако поправката бъде приета, Националната здравноосигурителна каса и Националният осигурителен институт ще получават със закъснение приходите от осигурителни вноски, постъпили в НАП.

Дума
За по-малко от две години ГЕРБ е закрила 333 км жп. линии. През 2009-2010 г. експлоатационната дължина на железния път е била 4150 км. През 2011-а тя вече е 4017 км, а в момента е 3817 км. В сила е програма, според която до 2020 г. трябва да бъдат закрити 1025 км линии, което е 25% от жп мрежата. Това алармира БСП в своя позиция за състоянието на "Холдинг БДЖ" и политиката на ГЕРБ за умишлено ликвидиране на компанията, която бе огласена от бившия транспортен министър и депутат от левицата Петър Мутафчиев вчера. В документа е записано, че за първи път в историята тази година БДЖ не разполага с нито един изправен спален вагон, което е лишило компанията от допълнителни приходи през летния сезон."

Телеграф
"Само за година 19 бандити са попаднали в капана на полицията заради следи от ушите си, които са оставили на местопрестъплението. Това научи „Телеграф" от столичната полиция. Всички уличени са крадци, които внимателно подслушват Входните врати на жилища и офиси, преди да ги атакуват. формата на ушната мида при хората се счита за уникална по подобие на пръстовите отпечатъци, ретината на окото, ДНК, зъбния статус и отпечатъка на езика. Затова когато криминалистите „уловят" подобна следа, е ясно на 100%, че даден човек е бил там. Само за година 19 бандити са попаднали в капана на полицията заради следи от ушите си, които са оставили на местопрестъплението. Това научи „Телеграф" от столичната полиция."

24 часа
"Цените на свинското месо са се повишили средно с около 30% за малко повече от месец. Основната причина е поскъпването на фуражите. Веднага след като излязоха борсовите цени на зърното, тази на месото започна да се вдига, каза Кирил Вътев, шеф на Асоциацията на месопреработвателите. Той отказва да прогнозира цените през зимата. С още 30% ще поскъпне месото, казват от партията на Меглена Кунева. Скокът почнал веднага след като излезли борсовите цени на зърното"