С концерт на мюзик айдъли на открито започва "Виа Понтика" в Балчик тази вечер

Фестивалът ще бъде открит с музикален концерт на добре познатите мюзик айдъл певци Нора Караиванова, Бисер Иванов и Ясен Зердев. Събитието ще се състои на открита сцена пред общината, тази вечер от 20 часа.

С концерт на мюзик айдъли на открито започва "Виа Понтика" в Балчик тази вечер
Съпътстващо събитие към откриването е „Информационен пункт“- проектно предложение за промоция на културни изяви в града. До края на фестивалните дни ще бъдат открити няколко изложби: “Живопис“ и “Съвременни дизайн концепции“ на студентите от НХА.
 
Любителите на класическата музика ще могат да се насладят на концертите на студентите от НМА “Панчо Владигеров“, които ще изпълнят вокално- музикален концерт, колегите им от Пловдив – АМТИИ ще закрият фестивала с концерт на Академичен народен хор.
 
Освен концертите, студентите от НМА ще предложат на фестивалната публика мюзикъла “FAME“. Кинолюбителите ще могат да посетят няколко издания на късометражни прожекции. Между всичките културни събития от различните направления в изкуството, младежкият форум ще представи няколко театрални премиери с участието на студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, сред които “Господин Досада”, „Кървава сватба” .
 
Фестивалните събития ще са с вход свободен. <!--[if gte mso 9]> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}