Олимпийски надежди на Русия тренират в Албена

На подготовка в курортен комплекс Албена са едни от най-добрите състезателки на Русия по синхронно плуване. Те провеждат своите тренировки в басейна на хотел "Компас".

Олимпийски надежди на Русия тренират в Албена
В заниманията участват 24 момичета. Те са от два отбора – сборен тим на Русия – девойки старша възраст, който е достигнал до бронзовите отличия в националния си шампионат, както и състава на олимпийските надежди – подбрани деца, които на следващите две Олимпиади може да представят „Сборная”.

Именно рускините имат тотална доминация в този вид плувен спорт и стават все по-силни и по-силни. На Игрите в Лондон те спечелиха поредните златни отличия, като демонстрираха висока класа, грация, красота и оригиналност на композициите си. На голям зрителски интерес се радват съчетанията и на техните наследнички, които „коват” шампионското си бъдеще в Албена. Техните тренировки са водени от две от най-големите имена в синхронното плуване – заслужилите треньорки на Русия Светлана Волкова и Наталия Кириакиди.

„В Албена е прекрасно и има всички условия за пълноценна подготовка. Избрахме да тренираме осем дни и да се подготвим на спокойствие за новия сезон. Имаме намерение догодина отново да се върнем, тъй като в хотел „Компас” са много гостоприемни. Басейнът е с дълбочина 2 метра и е много подходящ да правим всички елементи в нашия спорт. Във водата момичетата чуват прекрасно музикалния фон”, заяви треньорката Светлана Волкова.

Гостите в хотела, които са от България, Русия, Германия, Румъния и др. държави наричат момичетата „Златните рибки на Русия” и с голямо внимание наблюдават всяка една от тренировките.
 
spluvane3_600