Две чуждестранни делегации ще посетят Тошево

Две чуждестранни делегации - от Молдова и Украйна, ще посетят Община Генерал Тошево по време и след Добруджанския фолклорен събор "Богородица".

Две чуждестранни делегации ще посетят Тошево
Първата пристига тази нощ от гр. Тараклия, Молдова. Делегацията е от 16 човека, представители на районната администрация в гр. Тараклия, както  и група солисти и културни дейци. Целта на посещението на бесарабските българи е подписване на споразумение за партньорство и международно сътрудничество с Община Генерал Тошево на 27 август. Споразумението предвижда активен културен обмен, взаимстване на добри административни практики, създаване на устойчиви икономически и партньорски връзки. Делегацията ще отпътува обратно за Молдова на 28 август.
 
Втората делегация, която ще посети Тошево, е от побратимения Болград, Украйна. Тя ще пристигне в събота. Продължителността на престоя на украинските гости е около седмица, като през този период са предвидени срещи с представители на местната управа, посещения на значими дестинации из Добруджа и участия на придружаващия ги ансамбъл "Родолюбие".