Природозащитници ще участват за първи път в изложението Селското стопанство и всичко за него

По време на събитието ще стартира и дарителска кампания за събиране на семена за зимно подхранване на дивите птици

Природозащитници ще участват за първи път в изложението Селското стопанство и всичко за него

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) ще участва със свой щанд на международното изложение "Селското стопанство и всичко за него", което ще се състои от 28 август до 1 септември 2012 г. в Добрич. Специалист по агро-екология от БДЗП ще запознава земеделските стопани - зърнопроизводители и животновъди, с възможностите за агроекологични плащания и поддържане на земи с висока природна стойност. Лекция на същата тема ще бъде представена на 29 август (сряда) в 14.00 ч. в конферентната зала на спортен комплекс „Простор” с лектор Едита Дифова.


 

На щанда на БДЗП гостите на изложението ще имат възможност да научат повече за птиците в земеделските земи. Ще бъдат изложени значки на емблематични за Добруджа видове птици, лимитираното печатно издание „Птиците в земеделските земи на България – определител за фермери” и други любопитни материали.

 

За най-малките посетители на 28 август и 1 септември от 16.00 до 18.00 ч. са организирани образователни игри, чрез които да опознаят птиците на Добруджа. Заниманията са подходящи за деца на възраст от 7 до 13 години.

 

Изложението съвпада с началото на дарителската кампания, организирана от БДЗП, за събиране на семена за подхранване на дивите птици през зимния сезон - слънчоглед, просо, пшеница, царевица, овес, булгур, нигер.

 

Желаещите ще могат да се запишат на място да членуват в Българско дружество за защита на птиците. Всеки нов член ще получи като подарък уникалното печатно издание „Птици в градината – наръчник на любителя“, всеки ден от 10.00 до 18.00 ч. пред спортен комплекс „Простор“, Добрич.