Спортното училище в Добрич ще проведе изпити за нови ученици

Училището за шампиони търси бъдещите спортни герои на Добрич и България.

Спортното училище в Добрич ще проведе изпити за нови ученици

Приемни изпити за СУ "Г.С. Раковски" ще се проведат през следващата седмица. Обявени са места за всички осем вида спорт за ученици, завършили 4, 5, 6, 7, 8 и 9 клас. За всеки спорт за отредени по два дни, в които кандидатите могат да се явят за проверка на способностите.


 

На 20 и 21 август желаещите да влязат в класа по футбол трябва да явят на изпит на стадион "Дружба" в Добрич. Треньорите към спортното училище в Добрич са доскорошните футболисти на Добруджа Атанас Георгиев и Митко Василев.

 

На 21 и 22 август в зала "Русалка" е приемът по хандбал за момчета. Треньори са бившите национали и многократни шампиони на България Христо Йорданов и Светослав Божков.

 

Отново на 21 и 22 август ще бъде и изпитът за борците. Той ще се проведе в спортното училище. В тази паралелка също се обучават само момчета.

 

Датите 23 и 24 август са предвидени за останалите 5 спорта - лека атлектика за момчета и момичета в зала "Добротица"; бокс и вдигане на тежести - също и за двата пола, в спортното училище; колоездене за момчета в СК "Изида" и новата специалност от тази година художествена гимнастика с треньор Йовка Няголова в зала "Русалка".

 

Началото на изпитите във всеки от дните от понеделник до петък е в 9.30 часа.

 

Прочетете още за училището за шампиони в Добрич - ТУК.