Рок фестивал събира в Добрич банди от България и чужбина

Групите ще бъдат оценявани от едни от най-големите имена в българския рок - Иван Лечев от ФСБ и Денис Ризов от Ахат, както и кметъла Цонко Цонев.

Рок фестивал събира в Добрич банди от България и чужбина

За втора поредна година младежката организация на ГЕРБ в Добрич организира музикалния фестивал "Let`s Rock it", който този път ще бъде под патронажа на министър Свилен Нейков.


 

Фестът ще се проведе на 22 и 23 септември (събота и неделя) под мотото ”Успяваме в България”.

 

Конкурсната част ще бъде в две направления - за най-добра авторска песен и за най-добре изпълнен кавър.

 

Сериозно впечатление правят имената в журито на фестивала "Let`s Rock it". Негов председател е китаристът на легендарните ФСБ Иван Лечев. Бадните в Добрич ще оценяват още Денис Ризов от Ахат, а също продуцент и издател, Мая Райкова - музикален продуцент в БНР, Веселин Тодоров - президент на музикална къща "Фактор", Цонко Цонев - кмет на рок-столицата Каварна, Крум Маноилов – продуцент, Христомир Галилеев-Гальо -  Клуб "Swingin' Hall", Пётр Земцов – ТВ ”Култура” - Русия.

 

От утре започва записването за участие. Право да забият на феста в Добрич имат рок групи, неиздавали албум в България. Участниците в конкурса трябва да са на възраст до 30 години, като само един член от групата може да е надхвърлил възрастта. Заявки за участие се подават от 15 август до 10 септември, чрез формата за участие на сайта на фестивала -  letsrockit.org.

 

До 15 септември журито ще се запознае със заявките и ще определи 15 групи, допуснати за участие в конкурса.


Всяка група, която излезе на сцената на фестивала ще изпълни три песни -  една авторска, една кавър версия и  трета - по избор.

 

Първото издание на "Let`s Rock it" през миналата година бе спечелено от група John Steel от Пловдив, второто - от REV от Варна, а на трето място бяха класирани Black Diamond от Смолян.

 

Атрактивни награди очакват отличените банди и този път.

 

Желание да участват на фестивала са изявили групи от Русия и Румъния, съобщи за Добрич Онлайн Ники Нейчев - директор на феста.

 

fullscreen_capture_8142012_110338_am_600