Треньорът: Станка ще гони златото до последно

Треньорът на националния отбор по борба свободен стил Симеон Щерев сподели равносметката си за представянето на възпитаниците му на Олимпиадата в Лондон. Както е известно единствено Станка Златева спечели сребърен медал, а всички останали борци останаха без отличия.

Треньорът: Станка ще гони златото до последно
“Отидох контузен в Лондон и се връщам такъв. Нормално е да очаквам медали от моите състезатели, но не стана. Радослав Великов направи геройство. Не съм доволен от борбите му, но е герой. Два месеца преди игрите не тренира, беше на обезболяващи инжекции”, коментира Щерев.
 
Той призна, че не мисли за кариера в чужбина, както много други български треньори.
 
“Оставам в България. Засега няма промяна, но сега трябва да се търсят млади надежди, да се работи с тях, за да има такива като Станка. Тъжно е да отидем на Олимпиада и да се върнем с един медал. Трябва да се работи и с треньорите, да се подготвят. Един треньор нищо не може да направи. В Англия спортът е религия, трябва да го направим и тук. Тогава ще има много деца, които да искат да тренират”, продължи още Щерев.
 
Според него бъдещето на спорта въпреки слабото представяне в Лондон ще е добро.
 
Той коментира и най-важната тема – ще се откаже ли Станка Златева от борбата.
 
“Станка сама ще реши дали ще продължи. Но въпросът е да няма контузии. Аз мисля, че тя ще гони олимпийското злато до края. Искам да надвием тази рускиня – Наталия Воробьова на Олимпиадата в Рио – не ми трябва нито световно, нито европейско. Искам да го направим на Олимпиада”, завърши Щерев.