19 съхранители и търговци на зърно проверява НАП в Добричко

137 проверки на обекти за съхраняване и търговия на зърно започнаха инспекторите от "Оперативни проверки" при ТД на НАП Варна на територията на Североизточна България. Масираните проверки се извършват съвместно със служители на МВР и Националната служба по зърното и имат за цел своевременното пресичане на опити за укриване и незаплащане на ДДС.

19 съхранители и търговци на зърно проверява НАП в Добричко

Най-много обекти и търговци на зърно – 78 се проверяват във Варна и областта.


 

В Добрич щателна проверка се извършва в 19 обекта, в Силистра - 13, Шумен - 10, в Русе - 8, в Търговище - 5 и 4 обекта се проверяват в Разград.

 

Служителите на приходната агенция извършват пълна инвентаризация, за да установят фактическото налично зърно по количество и вид в обектите за съхранение, а така също проверяват и счетоводните документи, свързани с доставката, движението, съхранението и реализацията на стоката. При установяване на нарушения проверките ще преминат в ревизии, които да обхванат всички лица по търговската верига, включително и пристанищата, от които е ставал износът на  зърно. Начисляването и внасянето на социалните и здравните осигуровки също са обект на проверка от данъчните служители.