Щастлива развръзка: Удареното от камион момче вече си у дома

16-годишният Дженгис Билял е напълно стабилен и е изписан от болницата.

Щастлива развръзка: Удареното от камион момче вече си у дома

Почти два месеца момчето бе хоспитализирано - първо с опасност за живот в МБАЛ - Добрич, а след това лечението му продължи в Окръжна болница - Варна.


 

Той вече е в достатъчно стабилно здравословно състояние и не е необходимо постоянно лекарско наблюдение.

 

Няма трайни увреждания по тялото и мозъка му. Момчето дори вече върви с помощта на придружител.

 

Дженгис вече си е у дома. Десетина дни той ще бъде вкъщи, след което ще постъпи в специализиран рехабилитационен център в Дулово, където ще му помогнат да възвърне напълно двигателните си умения и отново да може да се занимава със спорт.

 

Припомняме, че на 11 юни, около 15.35 часа 16-годишният Дженгис Билял - ученик в спортното училище в Добрич, е отивал с колелото си на тренировка по хандбал с юношите младша възраст на ХК Добруджа. Товарен автомобил ЗИЛ–130 с прикачен колесен компресор потегля на собствен ход по наклонената улица покрай училище "Климент Охридски", в посока булевард Русия. Шофьорът настига ЗИЛ-а и в движение избутва колегата си - работник в "Пътно строителство", който се е намирал в кабината. Последвалите опити на водача да овладее тежката машина са безуспешни и на кръстовището с булевард Русия той също скача в движение от камиона. Неуправляемият и засилен по наклона камион пресича двете платна на булевард Русия, където удря Дженгис. 16-годишното момче бе в кома 19 дни.

 

p6110002_600_01