Добричлии се жалваха от мобилните оператори

Посетителите на приемната на КРС в Добрич бяха консултирани за проблемите си с мобилните оператори.

Добричлии се жалваха от мобилните оператори

5144 жалби са подадени в цялата страна към Комисията за регулиране на съобщенията през миналата година, от началото на тази година жалбите са 3120. Това показва, че гражданската нетърпимост се е повишила, коментира Веселин Божков - председател на КРС.


 

Всеки сигнал се проверява.

 

В област Добрич през тази година са подадени 41 жалби. В 29 от тях проблемът е свързан с преносимостта на номерата.

 

Много добричлии поставиха проблемите си с мобилните оператори по време на Мобилната приемна на Комисията за регулиране на съобщенията и Гражданско движение ДНЕС, която се проведе днес в Община Добрич.

 

Основно жалбите бяха за отказ за преносимост, дистанционно сключени договори, отказани разпечатки, таксувани входящи смс-и, посочване във фактурата на смс-и, каквито клиентът не е пращал. Два случая са срещу събирачи на дългове, при които сметка в размер на няколко лева достига няколко стотин.

 

Председателят на КРС Веселин Божков отбеляза, че мобилните оператори ще бъдат предупредени за лошото им покритие. Самият той на път към Добрич поне на 3 места не е имал обхват.

 

За 4 години цените на мобилните разговори са свалени 8 пъти, съобщи на пресконференция Веселин Божков. Същевременно това води до по-малък брой клиенти за операторите. Причината е, че в следствие на по-ниските цени потребителят ползва само 1 телефон, докато преди няколко години бе широко разпространено да имаш 2 или 3, на различните оператори.

 

Общинският координатор на движение ДНЕС за Добрич Даниел Алексиев постави проблема, че в Крапец автоматично минаваш на румънски оператор и така се оказва, че в България говориш на роуминг.

 

Председателят на КРС Веселин Божков съобщи, че тази сутрин в град Добрич е бил извършен мониторинг на радио и тв обхватите. Не са констатирани пиратски станции. В Добрич се хващат 18 български и 2 румънски радиа, с качество над 45 децибела.