Две старици дадоха общо 3 бона на телефонни измамници

Нови две телефонни измами в Област Добрич през изминалото денонощие. И в двата случая е приложена идентична схема - мним доктор иска пари за операция на счупен крак на близък. В единия случай на старицата казали, че е пострадала дъщеря й и трябва да даде 5 хилядарки. На другата възрастна жена пък са поискани два пъти повече пари за снаха й. И двете жертви на измама първо платили, а след това позвънили на близките си.

Две старици дадоха общо 3 бона на телефонни измамници
Вчера, около 13.30 часа, се звъни на домашния телефон на 76-годишната Д.М. от село Божурец. От разговора, с непознат мъж, представящ се за доктор, жената разбира, че дъщеря й е със счупен крак. Мнимият доктор заявява на възрастната жена, че се налага операция, която струва 5000 лева. Д.М. предава 1150 лева малко по-късно на млад мъж пред дома й. В последвал разговор с дъщеря си, възрастната жена разбира, че е измамена и сигнализира в Полицията в Каварна. По случая е образуван досъдебно производство по описа на РУП Каварна.
 
Същия ден, около 14.00 часа на домашния телефон на 80 – годишната Р.И. от град Балчик се получава обаждане от мъж, представящ се за доктор. Той съобщава на възрастната жената, че снаха й си е счупила крак и за операцията са необходими 10 000 лева. Възрастната жена съобщава, че разполага само със сумата от 2000 лева, които по-късно предава пред дома си на непознат мъж. След като се свързва по телефона с близките си, жената установява, че е станала обект на телефонна измама и сигнализира в полицията. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Бачик.
 
ОД на МВР - Добрич за пореден път апелира към гражданите: Не се доверявайте, не давайте пари на непознати хора! При всяко съмнение търсете помощ от полицията на телефон 112.