Добрич получава 1,5 милиона лева от Международния фонд Козлодуй

Добрич получава 1,5 милиона лева от Международния фонд Козлодуй
На официална церемония в София днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и директорът на дирекция „Ядрена безопасност" в Европейската банка за възстановяване и развитие Винс Новак подписаха споразумения за безвъзмездна помощ от Международния фонд „Козлодуй.

С тези споразумения се дава зелена светлина на проекти за енергийна ефективност в 243 обществени сгради на територията на цялата страна, както и за подмяна на уличното осветление.
 
Община Добрич ще получи 1,5 милион лева за три проекта, които предвиждат енергоефективно обновяване на две общински сгради и реконструкция на част от мрежата за улично осветление на града.
 
Първите два проекта, които получават финансиране са по мярка 3 за извършване на енергоефективни дейности в общинските обекти - ОУ "Панайот Волов" и "ДКЦ II". Общата стойност на двата проекта е 800 000 лева. За двете сгради са изготвени енергийни одити и архитектурни заснемания, които са част от проектната документация.
 
Вторият проект е по мярка 5 за внедряване на енергийно ефективно улично осветление. Общинският проект е на стойност 720 000 лева и включва ремонт на уличното осветление в част от кварталите Дружба 1, 2, 3, 4, Добротица, Христо Ботев и ЖК Русия 2 ("Червената пръст"). Предвидени са енергоефективни ремонти в събирателни улици в централна градска част и в други райони на Добрич. Основно ще бъдат подменени съществуващите осветителни тела с по-ниско енергийни светодиодни осветители (LED технология), както и част от стълбовната мрежа.
 
Предстои Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да обяви тръжните процедури за избор на изпълнители. След приключване на процедурите ще започнат енергоефективните дейности.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+