Областна управа покани на беседа деца в Европейския ден за пътна безопасност

Областна управа покани на беседа деца в Европейския ден за пътна безопасност
Днес, 25 юли, отбелязваме Четвъртия европейски ден за пътна безопасност

Европейският ден за пътна безопасност се  провежда по решение на Европейската комисия за четвърта поредна година в изпълнение на общата стратегия за намаляване броя на убитите по пътищата на Европа. Замисълът е,  да се повиши отговорността на гражданите и отделните институции към безопасността на движението; да се отправи мощен апел към участниците в движението да шофират разумно и да спазват правилата.

 

img_3878_600_01 

 

В областна администрация гостуваха децата от програма Еко лято на Общинския младежки център. Те разговаряха по проблемите на безопасността на движение по пътищата със зам.-областният управител Тодор Георгиев, главният секретар Божидар Божилов и  главен инспектор Жулиян Минев – началник на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР Добрич. Беседата бе съпътствана от прожекция на тематични филмчета за деца.

 

Инициативата е организирана съвместно с Областна дирекция на МВР.

 

В писма до кметовете, областният управител Желязко Желязков призова общините за съпричастност и отбелязване по подходящ начин на Европейския ден. Това ще бъде знак за общата убеденост, че само с постоянна ангажираност и отговорност към проблема от страна на родители, учители, общини, държавни институции, неправителствени и браншови организации, бизнеса и медиите, може да се осигури безопасност по нашите пътища. В името на живота и здравето на хората, пише губернаторът.

 

img_3880_600_01


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+