Добричлии победиха софиянци на финала на Beach Volley Mania в Албена

Генчо Цветков и Венци Узунов спечелиха четвъртия турнир по плажен волейбол от любителската верига Beach Volley Mania 2012, който се проведе в курорта Албена. Двамата добричлии се наложиха с 2:0 (21:16, 21:19) срещу Велислав Филипов и Милан Миланов.

Добричлии победиха софиянци на финала на Beach Volley Mania в Албена
Местните любимци изиграха силно мача и заслужено триумфираха в надпреварата, в която се включиха 19 отбора. В първия гейм Узунов се справи отлично на блок, като се справи с атаките на младия Миланов.

Софиянците започнаха добре втората част и поведоха с 9:4. Последваха силни минути за съперника и се стигна до обрат при 12:11. Само в няколко разигравания Узунов спря три пъти Миланов с блокада и това се оказа ключът към успеха.

В края Миланов и Филипов стигнаха до 19:20 и възможност за изравняване. След много красиво и продължително разиграване обаче топката отиде в аут и Цветков и Узунов спечелиха.

Николай Тодоров и Петър Калев взеха бронзовите медали. Двамата се представиха на ниво в турнира и в интересния мач за третото място победиха с 2:0 (21:19, 21:18) Георги Ботев и Минчо Минчев.

Добро впечатление оставиха младите Христо Колев и Иван Бонжолов, които показаха, че израстват с всеки мач.

Шампионите получиха купата на Beach Volley Mania, която се връчва на победителите във всеки турнир. Медалистите взеха награди от спонсорите Errea, Корект и Fisherman’s Friend.
 
bvmalbena_top3teams_600
 
bvmalbenafinal3_600
 
bvmalbenafinal_600