Горещо и днес, жълт код за 11 области

Днес промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще бъде слънчево и горещо.

Горещо и днес, жълт код за 11 области

Ще духа слаб, след обяд в източните райони до умерен вятър, от изток. Температурите ще се повишат с още 2-3 градуса и преобладаващите максимални ще бъдат между 34° и 39°, в София - 35°-36°, съобщават от НИМХ.



Атмосферното налягане е близко до средното за юли - слабо ще се понижи.В планините чудесно време за туризъм. Ще бъде слънчево, със слаб до умерен вятър от изток-югоизток, по високите части от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 29°, на 2000 метра - около 20°. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха 28°-30°. Температурата на морската вода е от 24° по северното до 28° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Днес заради високите температури в страната е обявен жълт код в 11 области в Северна, Южна и Югозападна България, съобщиха от НИМХ. Предупреждението важи за Благоевградска област, Плевенска област, Ловешка област, Великотърновска област, Русенска област, Търговищка област, Разградска област, Силистренска област, Старозагорска област, Хасковска област и Ямболска област.