Утре пак слънце и жега

През нощта ще е ясно. И утре ще се задържи горещо и предимно слънчево. По-късно през деня до полунощ над западната част от страната въздушната маса ще се лабилизира, образувайки се купесто-дъждовна облачност. На места краткотрайно ще прегърми и превали.

Утре пак слънце и жега

Температурите в следобедните часове ще са с 2-3 градуса по-ниски спрямо днес, в повечето места между 32° и 37°, из централните райони от Дунавската равнина все още до 39°, в София 32°, а в крайните източни райони между 30° и 32°. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб от изток, след обяд в Северозападна България - от запад, до умерен, съобщават от НИМХ.


 

Атмосферното налягане ще стане по-ниско от средното за месеца. Преди обяд над планините ще е слънчево. След обяд в западната половина от страната - с развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът по билата ще е умерен от изток-североизток. Ще настъпи слабо понижение на температурите, дневна температура на 1200 м.н.в 24°-26°, на 2000 метра 16°-18°. По Черноморието ще се задържи слънчево и топло с максимални температури около 30°. Вятърът ще е слаб от изток, усилвайки се след обяд. Температурата на морската вода е 24°-28°, вълнението на морето ще е 2-3 бала.