Областният управител категорично осъжда терористичния акт на летище Сарафово

Не приемам и категорично осъждам тероризма и агресията във всичките й форми! - заявява в декларация областният управител Желязко Желязков. Чудовищният акт на 18 юли край Бургас отне живота на невинни жертви и рани десетки.

Областният управител категорично осъжда терористичния акт на летище Сарафово

"Като областен управител, аз съм убеден, че държавните власти и компетентните институции предприемат всички необходими мерки и полагат усилия, за да бъдат разкрити организаторите и извършителите на престъплението и да бъдат изправени пред съда за справедливо възмездие.


 

Тази терористична атака срещу България и Европа, срещу свободни хора от демократичната общност, не може да остане ненаказана! Тероризмът не може да победи мира – ние вярваме в това!"

 

От името на целия екип на fбластна администрация Добрич и лично от свое име, Желязков изразява искрени съболезнования на семействата на загиналите и на целия израелски народ. „Съпреживяваме тяхната болка”, се казва в декларацията.

 

По повод на трагичния инцидент с израелски граждани край Бургас, днес областният управител изпрати съболезнователен адрес да посланика на Държавата Израел Н. Пр. Шаул Камиса Раз.