Кметът на Добрич на заседание на УС на Националното сдружение на общините

Кметът на Добрич Детелина Николова ще участва днес в заседанието на Управителния съвет на Националното сдружение на общините.

Кметът на Добрич на заседание на УС на Националното сдружение на общините
Заседанието ще се проведе от 14.00 часа в Търговище. Основните теми, които ще бъдат обсъждани, са предложение на НСОРБ по финансовата рамка за общините за 2013 г., предложения за промени в Закона за местните данъци и такси и дейността на сдружението по подготовка на нов Закон за местното самоуправление.
 
Кметът Детелина Николова, която е член на Управителния съвет, ще докладва становище по Закона за изменение и допълнение на Закона за енергийната ефективност.
 
Ще бъдат дискутирани и позиции на НСОРБ по проекти на нормативни актове, които се обсъждат в момента: проект на Закон за туризма, ЗИД на Закона за защита на животните, проект на Наредба за условията и реда за опазването, съхраняването, достъпа и използването на ценни електронни документи в държавните архиви, обществено обсъждане на ЗИД на Закона за горите.
 
Участие в заседанието ще вземат и кметове и председатели на общински съвети от съседни общини, за да бъдат обсъдени въпроси, които са актуални в тяхната всекидневна работа.