Класическа музика ще звучи в Балчик цяла седмица

Фестивалът Дни на класиката в Балчик (Balchik Classic Days) ще се проведе за трета поредна година.

Класическа музика ще звучи в Балчик цяла седмица

На открита сцена край брега на морето водещи музиканти от Европа ще свирят в рамките на седем дни.

 

Откриването е на 28 юли с концерт на „Класик ФМ М-тел Оркестър” под диригентската палка на маестро Григор Паликаров. Солист на първия концерт ще бъде топ виолончелистът на Виенската филхармония Робърт Нат.

 

В поредицата от музикални вечери на сцена „Мистрал” ще бъдат пианистът Георги Черкин, солистите на Софийската опера Атанас Младенов, Любов Методиева и Даниел Дамянов. Самостоятелен изява ще намерят и най-добрият ни перкусионен ансамбъл „Полиритмия” и арфистката Деница Димитрова, която е преподавател в Ливанската консерватория.

 

И тази година фестивалът няма да изневери на почитателите на джаза. Изключително атрактивният секстет на Михаил Йосифов ще свири на сцената в Балчик, а певицата им Милица Главнишка ще провокира с очарование, талант и много артистичност.

 

Съвсем класическо е закриването на „Дните на класиката в Балчик” с участието на камерния оркестър от Виена „Симфониета дел арте”, солисти на който ще бъдат сопраното Петра Чиба, Жужанна Илиевски, Ян Тегтмайер и Росица Бояджиева, дирижирани от Константин Илиевски.