15 предписания и два акта издадоха хранителните инспектори за седмица

За периода 29-ти юни – 5-ти юли, във връзка с летния туристически сезон, инспекторите от отдел „Контрол на храните” към Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Добрич извършиха проверки на 57 заведения за обществено хранене и 22 търговски обекта за храни. Издадени са 3 предписания. Най-често констатирани нарушения са по сградов фонд и документация.

15 предписания и два акта издадоха хранителните инспектори за седмица

По същото време са проверени пет обекта, предлагащи оферти за почивка „all inclusive”. Не са установени нарушения. В приемната на ОДБХ-Добрич в К.К. „Албена” не са постъпвали жалби. Телефонът там е : 0882469247.


 

Във връзка с официалния текущ контрол, за същия период, инспекторите по храните от Добрич извършиха 141  проверки в обектите на търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни. В резултат са издадени 12 предписания и са съставени 2 акта. Най-често срещаните нарушения са свързани с пропуски в системите за самоконтрол, липса на етикетировка, неправилно съхранение на храни.

 

Във връзка със Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, за изминалата седмица в област Добрич са издадени 19 сертификата за оранжерийни зеленчуци: общо 20 тона краставици, 2.6 тона пипер и 750 килограма домати.